receptet találtunk
Aki úgy érzi, hogy a főzés időrabló és bonyolult tevékenység, annak most itt a bizonyíték, mennyire nem az! Egy végtelenül egyszerű és friss krumplifőzeléket hoztunk el nektek újkrumpliból, összesen 5 alapanyagból, és ebbe már a sót is beleszámoltuk. Ha mindig is szeretted volna tudni, mitől lesz a főzelék pont eléggé sűrű, és frissítően ízletes, akkor ez a videó neked szól.
Kép forrás: saját forrás
A burgonyát egyforma darabokra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a burgonyát és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel, sót adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk a burgonyát (vigyázva, hogy ne essen szét).
Amikor megfőtt, levesszük a fedőt, a főzelékhez adjuk a liszttel kikevert tejfölt, 2 perc alatt összefőzzük, amíg besűrűsödik. Végül a finomra vágott petrezselyemmel is összeforgatjuk. Sült kolbásszal tálaljuk.
Allergének: glutén laktóz