Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tejfölös újkrumpli főzelék

Havas Dóra
gasztroblogger

Aki úgy érzi, hogy a főzés időrabló és bonyolult tevékenység, annak most itt a bizonyíték, mennyire nem az! Egy végtelenül egyszerű és friss krumplifőzeléket hoztunk el nektek újkrumpliból, összesen 5 alapanyagból, és ebbe már a sót is beleszámoltuk. Ha mindig is szeretted volna tudni, mitől lesz a főzelék pont eléggé sűrű, és frissítően ízletes, akkor ez a videó neked szól.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

2 evőkanál vaj
1 kg újkrumpli megtisztítva
2 tk
7 dl víz
1 tk ecet
2.5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 nagy csokor petrezselyem

elkészítés

1

A burgonyát egyforma darabokra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a burgonyát és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel, sót adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk a burgonyát (vigyázva, hogy ne essen szét).

2

Amikor megfőtt, levesszük a fedőt, a főzelékhez adjuk a liszttel kikevert tejfölt, 2 perc alatt összefőzzük, amíg besűrűsödik. Végül a finomra vágott petrezselyemmel is összeforgatjuk. Sült kolbásszal tálaljuk.


Allergének: glutén laktóz