Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tavaszi zöldségkrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A brokkoli egy rendkívül hasznos zöldség. Kíváló forrása a kalciumnak, a káliumnak, a C-vitaminnak és a luteinnek, mely egy antioxidáns hatású vegyület. Az antioxidánsok segítenek a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

200 g spenót
250 g brokkoli
1 csipet vegamix
1 csipet kakukkfű
150 ml 8%-os főzőtejszín
2 rúd fahéj
250 ml 8 %-os főzőtejszín

elkészítés

1

A zöldségeket mossuk meg jó alaposan, majd szedjük a brokkollit rózsáira a pórét pedig karikázzuk fel.

2

Kb. 1,5 liter vízben tegyük fel főni a zöldségeket.

3

Ízesítsük vegamixxel és kakukkfűvel.

4

Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük le a lábast a tűzről, majd botmixerrel krémesítsük a levest.

5

Tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel ismét, majd öntsük hozzá a tejszínt.


Allergének: