Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tavaszi saláta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöldségek rost és folyadék tartalma hozzájárul a napi rost és folyadék szükségletünk kielégítéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

4 db közepes méretű paradicsom
1 db sárga kalifornai paprika
1 db kígyóuborka
1 szál újhagyma
1 db mozzarella
fél db citrom leve
1.5 tk méz
2 ek olíva olaj
izlés szerint pár csepp balzsamecet
izlés szerint só ízlés szerint (zöldfűszerekkel pl. vasfű jól helyettesíthető)

elkészítés

1

Mossa meg a zöldségeket.

2

A zöldségket és a mozzarellát kockázza fel (az újhagymát karikákra vágjuk).

3

Az előkészített zöldségeket tegye egy tálba.

4

Keverje össze a fél citrom kifacsart levét, a mézet, a balzsamecetet és az olíva olajat. (Ez lesz a dresszing a salátához).

5

Öntse rá a dresszinget a salátára, amennyiben szükséges ízesítse sóval.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes