Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tárkonyos csirkeragu leves

Répási Eszter
vezető dietetikus

Egy tápláló és laktató leves, melyben a csirkehús és a sok zöldség remekül kiegészíti egymást. Gazdagon tartalmaz teljesértékű fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

400 g csirkemell
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
fél db karalábé
200 g gomba
150 g zöldborsó
1 db citrom leve
200 ml 8 %-os főzőtejszín
1 ek teljes kiőrlésű liszt
10 ml olaj
2 gerezd fokhagyma
izlés szerint vegamix
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint petrezselyem
izlés szerint tárkony

elkészítés

1

Az olajat egy nagy lábasban felhevítjük, majd ezen pároljuk üvegesre az előzőleg megtisztított, felkockázott hagymát.

2

A zöldségeket és a húst megmossuk, megtisztítjuk, majd felaprítjuk.

3

A hagymára rádobjuk a csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a zöldségeket is, a gomba és a zöldborsó kivételével.

4

Adagszámnak megfelelő vízzel felöntjük, majd ízesítjük a sóval, a borssal, a fokhagymával, a vegmixxel és a tárkonnyal.

5

Főzzük, amíg minden félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót.

6

Mindent puhára főzünk.

7

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd lassan a leveshez csurgatjuk.

8

Pár perc alatt összeforraljuk a levest.

9

Ízlés szerint ízesítjük a citrom kifacsart levével.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes