Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tárkonyos burgonyaleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A burgonya magas Kálium tartalommal rendelkezik, 100 grammjában 340 mg található, mely az ajánlott napi bevitel 10 %-kát fedezi.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

500 g burgonya
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
150 ml 12 %-os tejföl
2 pár virsli
10 ml olaj
izlés szerint rozsliszt
izlés szerint babérlevél
izlés szerint tárkony
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthethő)
izlés szerint Bors
izlés szerint vegamix
izlés szerint petrezselyem

elkészítés

1

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A répákat szintén megmossuk és meghámozzuk, majd felkarikázzuk.

2

A vöröshagymát meghámozzuk, majd felaprítjuk.

3

Az olajat felhavítjük a lábasban, és megdinszteljük rajta a hagymát.

4

Rádobjuk a többi zöldséget és pár perc alatt megpirítjuk.

5

Fűszerezzük.

6

Felöntjük a vízzel és kb 20 perc alatt megfőzzük.

7

Ha már puhák a zöldségek hozzáadjuk a felkarikázott virslit.

8

A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel.

9

Hozzámelegítjük a leveshez és lassan bele csurgatjuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes