Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tarja, sült zöldségekkel

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Ez egy igazi, eredeti Mama recept az újkígyósi kiskonyhából! Anyám rengeteget dolgozott apámmal együtt, de mindig igyekezett finom ételeket az asztalra tenni. A súlyomból pedig látszik, hogy ez sikerült is neki:-) Tíz perc alatt összedobdta, hiszen az alapvető zöldségek nálunk homokban elvermelve húzták ki a téli hónapokat, és a disznóvágós időszakban friss húst is lehetett szerezni.  Egy fél óra elteltével pedig már illatozott is a konyha, mi pedig nyálcsorgatva vártuk az ebédet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

4 db sertés tarja
3 db 3 sárgarépa
4 db 4 közepes krumpli
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
3 evőkanál olaj
1 dl alaplé vagy fehérbor
1 csipet Só, bors

elkészítés

1

A felforrósított serpenyőbe öntsd bele az olajat, majd pirítsd körbe a tarja szeleteket. Legyen szép aranybarna, közben sózd, borsozd.

2

Tisztítsd meg a zöldségeket, a répát vágd kb 2-3 centis darabokra, a hagymát és a répát negyedeld.

3

Pirítsd meg a hús mellett a két féle hagymát is, az a jó, ha minden kicsit "odakap".

4

Rakd egy tepsibe a megpirított húst, hagymát és a zöldségeket, a megzúzott fokhagymákat és két ág rozmaringot. Öntsd rá az alaplevet.

5

Fedd le, és lassan párold addig, amíg megpuhul a répa is. Eddigre el kell, hogy párologjon a folyadék.

6

Emeld a hőfokot, és pirítsd le az egész serpenyő tartalmát.


Allergének: