Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Tagliatelle-kettős

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ebben a receptben a tészta mellé zöldséget adunk, amit fűszerekkel és olívaolajjal ízesítünk. A répa főve sem veszti el karotintartalmát, mivel a karotin nem érzékeny a főzésre. Egy kis olívaolajjal még könnyebb is a felszívódása.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

30 dkg tagliatelle tészta
1 fej hámozott, apróra vágott vöröshagyma
2 db répa
2 db cukkini
2 cm finomra vágott friss gyömbér (vagy 1 kávéskanál fagyasztott)
1 csapott kávéskanál currypor
3 ek olívaolaj
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Forrósítsa fel az olívaolajat egy wokban.

2

Adja hozzá a felaprított hagymát, sózza meg, majd tíz percig főzze alacsony lángon.

3

Mossa és hámozza meg a répát és a cukkinit, majd hosszában vágja hosszú csíkokra hámozóval.

4

Főzze meg a tésztát a rajta feltüntetett idő alatt.

5

Tegye hozzá a hagymához a curryt, keverje össze, adja hozzá a gyömbért és a zöldséges tagliatellét, és főzze öt percig.

6

Öntse rá a főtt tésztát, ízesítse, keverje össze, és tálalja melegen.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz