Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Színes paprikával párolt pulykamell

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ha húsokat zöldségek hozzáadásával sütjük, főzzük, akkor elegendő lehet kevesebb só és fűszer hozzáadása az ételhez, mellyel csökenthetjük nátrium bevitelünket, mely többek között a magas vérnyomás kialakulásában is nagy szerepet játszik.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

500 g pulykamell
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
10 ml étolaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint petrezselyem

elkészítés

1

A pulykamellet megmossuk és megtisztítjuk, majd felkockázzuk.

2

A paprikákat szintén megmossuk és felkockázzuk, a fokhagymát és a vöröshagymát vöröshagymát meghámozzuk majd ezt is felkockázzuk.

3

Egy wokban az étolajat felmelegítjük, majd átfuttatjuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.

4

A hagymára rádobjuk a pulykemellet és megpirítjuk.

5

Kevés vizet aláöntünk, és hozzáadjuk a paprikát.

6

Sóval és petrezselyemmel ízesítjük.

7

Addig pároljuk, hogy a paprika még ropogjon egy kicsit.

8

Ha kész pirítsuk zsírjára.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes