Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Szárított sonkás karfiolpizza

Havas Dóra
gasztroblogger

Egyszerű, finom, olaszos és a diéta alatt is fogyasztható. Kiváló választás egy zéró szénhidrátos csúcsvacsorához!

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

1 közepes fej karfiol
1 ág oregánó
2 ág bazsalikom
1 gerezd szényomott fokhagyma
4 evőkanál pizzaszósz
10 dkg sonka
10 dkg rukkola
5 dkg reszelt parmezán
egy kevés Durva só, finom só és őrölt bors

elkészítés

1

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és egy késes aprítóban finom szemcsésre daraboljuk. Egy serpenyőben lefedve 10-15 perc alatt puhára pároljuk és egy szűrőbe szedjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy lapos tepsire sütőpapírt terítünk.

2

A karfiolból kinyomkodjuk a nedvességet, majd egy tálba borítjuk és hozzákeverjük a tojást és a fűszereket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy nagy korongot formálunk belőle. 15 percre a sütőbe tesszük és elősütjük.

3

A sütőből kivéve, megkenjük a pizzaszósszal és 10-15 percre visszatéve a sütőbe készre sütjük.

4

Ha kész, kivesszük a sütőből és megpakoljuk a sonkával, rukkolával és a parmezán forgáccsal.


Allergének: tojás tojás