Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sütőtökös muffin gluténmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A dinnye, a sütőtök vásárlása elég nagy lutri: vagy finom, ízletes, vagy kevésbé jó. Ez a sütőtök esetében már csak a megsütése után derül ki. Ha véletlen ilyen darabba botlunk, nehogy kidobjuk, készítsünk belőle fenséges ételeket, desszerteket. Az ősz egyik legkedveltebb levese a sütőtökrém leves. Ezt feldobhatjuk pirított tökmaggal és baconnel. A megsült tök nagyon jó ízt és színt ad egy egyszerű krumplipürének. A péksüteményeknél is merjünk nyugodtan kísérletezni. Egy kevés pürésített tök a kenyértésztába keverve kifejezetten jó állagúvá teszi a zsemlét, bagelt. A desszert felhasználásánál pedig számtalan lehetőségünk van. Most egy sütőtökös muffin receptet hoztam némi csavarral.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 12 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a krémhez

500 g Auchan mascarpone 
150 g Auchan mogyorókrém
100 g étcsokoládé 
100 g tejszín 

elkészítés

1

Egy keverőtálban a sütőtököt villával nyomjuk össze, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a nádcukrot és a tojásokat. Keverőgéppel pár perc alatt habosítsuk fel.


Allergének: