Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sütőtökös muffin

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sütőtök az édeskés íze miatt tipikusan egy olyan zöldség, ami nagyszerű alapanyag lehet süteményekhez. Édes íze miatt a tökkel készült süteményekhez kevesebb édesítőszer/ cukor is elég.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 0 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

400 g sütőtök
110 g teljes kiőrlésű liszt
40 g finomliszt
80 g xilit
60 ml olívaolaj
1 csomag sütőpor
izlés szerint fahéj

elkészítés

1

A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, kaparjuk ki a magjait, majd a felét szeleteljük fel és süssük meg.

2

Ha megsült, vegyük ki, húzzuk le a héját és 250 grammnyit pürésítsünk.

3

Ehhez a tökpüréhez keverjük hozzá a felvert tojásokat, a xilitet és az olíva olajat.

4

A kapott masszához keverjük a két féle lisztet, a sütőport,valamint a fahéjat.

5

Ha szeretnénk szórhatunk bele dúrvára vágott diót, egy kevés étcsokoládét vagy egy kevés kókuszreszeléket.

6

Adagoljuk a tésztát muffin formákba.

7

Előmelegített sűtőben, 190°C-on alul-felül sütve, kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás