Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sütőtökös kuglóf

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sütőtök az ősz egyik nagy sztárja. Jó forrása a ß-karotinnak, mely antioxidáns hatású, valamint az A-vitamin előanyaga.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 120-150 perc

hozzávalók

400 g sütőtök
300 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
70 g xilit
100 g sütő margarin
2 tk sütőpor
1 db narancs héja
100 ml frissen facsart narancslé
izlés szerint őrölt fahéj
izlés szerint őrölt szegfűszeg
izlés szerint egy kis darab friss gyömbér lereszelve

elkészítés

1

A sütőtököt megmnossuk, félbe vágjuk, és kikaparjuk a magját.

2

Vékony szeletekre vágjuk, majd 200 °C-on kb. 1 óra alatt megsütjük.

3

Közben egy tálba kimérjük az összes többi hozzávalót, és csomómentesre keverjük.

4

Ha a tök megsült, meghámozzuk, majd egy botmixer segítségével pürésítjük.

5

A tök pürét szintén belekeverjük a már összekevert tésztába.

6

Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát.

7

150°C-on hőlégkeverésen kb. 90 perc alatt készre sütjük.

8

Ha felszeleteljük, és úgy látjuk, hogy még nem sült át teljesen, akkor tegyük a szeleteket egy tepsibe, és süssük, amíg minden oldala megsül (DE vigyázzunk, nehogy a teteje megégjen).


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás