Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sütőtök krémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sütőtök kedvező élettani hatásait már az ős idők óta ismerik. Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

600 g sütőtök
1 fej lilahagyma
1 ek olíva olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint szerecsendió
izlés szerint friss gyömbér
4 marék tökmag

elkészítés

1

A tököt megmossuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a magokat belöle.

2

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°C-on kb. 30 percig sütjük, hogy megpuhuljon, és könnyebben el tudjuk távolítani a héját.

3

Ha kész, kivesszük a sütőből, meghámozzuk és felkockázzuk.

4

A lilahagymát megmossuk és felkockázzuk.

5

Egy lábasban felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a tököt.

6

Pár percig, kevés vizet hozzáadva megpároljuk.

7

Felöntjük adagszámnak megfelelő vízzel (kb. 1 liter).

8

Fűszerezzük a sóval, szerecsendióval és a gyömbérrel.

9

Egy botmixert segítségével krémesítjük.

10

A tökmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk.

11

A levest forrón, a tökmaggal megszórva tálaljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes