Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sült sárgarépa „hot dog”

Havas Dóra
gasztroblogger

Amikor eljön a gillszezon és egyben a friss zöldségek és könnyed fogások főszezonja, akkor kerül elő kicsik és nagyok hatalmas kedvence, a hot-dog. Bár kevesen lépnek túl a virsli-ketchup-mustár háromszögén, ennek az egyszerű ételnek igazi művészete van. A Lefőzlek szakácsai mindannyiunk örömére most egy igazán különleges, könnyed, tavaszias sárgarépás verziót mutatnak meg.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

4 db sárgarépa
2 csokor újhagyma
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 ág kakukkfű
2 teáskanál
fél teáskanál frissen őrölt bors
250 ml görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
fél db citrom frissen facsart leve
1 csokor petrezselyem
4 db kifli 
1 doboz sült hagyma

elkészítés

1

A sárgarépákat meghámozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és egy hőálló tálba tesszük a megtisztított újhagymákkal.

2

Mellé dobjuk a kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, közben egyszer átforgatjuk.

3

Az öntethez a fokhagymát mozsárban pépesre zúzzuk a sóval, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, jól záró műanyag edénybe tesszük, és ezt is magunkkal visszük.

4

A pikniken a hozzávalókat ízlésesen elrendezzük, és hagyjuk, hogy mindenki összeállítsa a saját szendvicsét.


Allergének: