receptet találtunk
Amikor eljön a gillszezon és egyben a friss zöldségek és könnyed fogások főszezonja, akkor kerül elő kicsik és nagyok hatalmas kedvence, a hot-dog. Bár kevesen lépnek túl a virsli-ketchup-mustár háromszögén, ennek az egyszerű ételnek igazi művészete van. A Lefőzlek szakácsai mindannyiunk örömére most egy igazán különleges, könnyed, tavaszias sárgarépás verziót mutatnak meg.
Kép forrás: saját forrás
A sárgarépákat meghámozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és egy hőálló tálba tesszük a megtisztított újhagymákkal.
Mellé dobjuk a kakukkfüvet, meglocsoljuk olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, közben egyszer átforgatjuk.
Az öntethez a fokhagymát mozsárban pépesre zúzzuk a sóval, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, jól záró műanyag edénybe tesszük, és ezt is magunkkal visszük.
A pikniken a hozzávalókat ízlésesen elrendezzük, és hagyjuk, hogy mindenki összeállítsa a saját szendvicsét.
Allergének: