Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sült sárgarépa

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sült sárgarépa egy egészséges nassolnivaló, mellyel béta-karotint (az A-vitamin előanyagát) juttatunk a szervezetünkbe

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 8 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

800 g sárgarépa
4 ek olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
izlés szerint petrezselyem zöld
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)

elkészítés

1

A sárgarépát mossuk, majd hámozzuk meg.

2

Vágjuk hosszában négy részre.

3

Tegyük egy tálba.

4

Az olíva olajat keverjük össze a sóval, valamint a meghámozott és összezúzott fokhagymával.

5

Öntsük rá a répára, majd kézzel keverjük jól össze.

6

Tegyük egy sűtőpapírral bélelt tepsibe és takarjuk le alufóliával.

7

200°C-ra előmelegített sütőben kb 50 perc allat süssük (alul-felül sütésen) készre.

8

Az utolsó 5-10 percben vegyük le róla az alufóliát, hogy megpiruljon.

9

Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes