Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sült pisztráng

Répási Eszter
vezető dietetikus

A pisztráng ugyanabba a családba tartozik mint a lazac, így erről a halról is emondható, hogy esszenciális zsírsavakban, A-vitaminban, B12-vitaminban és D-vitaminban gazdag

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

A páchoz

7-8 gerezd fokhagyma
3-4 ek szójaszósz
1 tk méz
2 ek olíva olaj

hozzávalók

4 db pisztráng (egészben)
2 db citrom
1 ek olaj
izlés szerint só (zölfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A halat konyhakész állapotban vásároljuk meg, elkészítés előtt óvatosan mossuk meg.

2

Vagdossuk be mindkét oldalát.

3

Sóval, borssal, a citrom kifacsart levével, valamint a páclével dörzsöljük be.

4

A páclé készítése: a fokhagymákat megpucoljuk, majd áttörjük, kis tálkába tesszük. A többi hozáávalót is kimérjük és hozzáadagoljuk, majd alaposan összekeverjük.

5

Tegyük a pisztrángot egy órába hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

6

Ha letelt az egy óra tegyük a halakat egy olajjal vékonyan kikent tepsibe.

7

180°C-ra előmelegített sűtőben (laul felül sütve) kb. fél óra alatt süssük meg.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes