receptet találtunk
A pisztráng ugyanabba a családba tartozik mint a lazac, így erről a halról is emondható, hogy esszenciális zsírsavakban, A-vitaminban, B12-vitaminban és D-vitaminban gazdag
Kép forrás: Saját forrás
A halat konyhakész állapotban vásároljuk meg, elkészítés előtt óvatosan mossuk meg.
Vagdossuk be mindkét oldalát.
Sóval, borssal, a citrom kifacsart levével, valamint a páclével dörzsöljük be.
A páclé készítése: a fokhagymákat megpucoljuk, majd áttörjük, kis tálkába tesszük. A többi hozáávalót is kimérjük és hozzáadagoljuk, majd alaposan összekeverjük.
Tegyük a pisztrángot egy órába hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Ha letelt az egy óra tegyük a halakat egy olajjal vékonyan kikent tepsibe.
180°C-ra előmelegített sűtőben (laul felül sütve) kb. fél óra alatt süssük meg.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes