Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sült lazac édesburgonya salátával

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

Sült lazacot készíteni igazán egyszerű dolog. A citrom és a kapor jól passzolnak hozzá, az édesburgonya saláta pedig tökéletes köret mellé. A karácsonyi ünnepi fogás méltó része lehet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók a sült lazachoz

4 db kb. 150 g-os, bőrös lazacfilé
1 evőkanál Auchan olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint szárított kapor
fél db citrom leve
ízlés szerint citrombors

Hozzávalók az édesburgony salátához

4 db közepes méretű édesburgonya
1 db lilahagyma
1 doboz Auchan vörösbab
ízlés szerint
1 evőkanál Auchan nádcukor
1 evőkanál Auchan almaecet
1 csokor friss petrezselyem / szárított
3 evőkanál Auchan olívaolaj

Hozzávalóók az öntethez

1 evőkanál Auchan mustár
1 evőkanál Auchan akácméz
1 evőkanál Auchan almaecet
ízlés szerint
1 kis csipet frissen őrölt feketebors
2 evőkanál Auchan joghurt

elkészítés

1

A lazacot mossuk meg és töröljük szárazra. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, a bőrös felével lefelé tegyük bele a lazacot, majd helyezzük a tűzhelyre a legmagasabb hőmérsékletre. Míg sül a lazac, sózzuk a tetejét, szórjuk meg gazdagon kaporral, citromborssal, locsoljuk meg frissen facsart citrom levével. Süssük a lazacot így 8 percig.

2

Majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük további 20 percet.

3

Az édesburgonyát és a hagymát pucoljuk meg, a hagymát vágjuk csíkokra, az édesburgonyát pedig egyenlő nagyságú hasábokra. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük meg.

4

Közben a babkonzerv levét öntsük le, tegyük egy felforrósított serpenyőbe 1 evőkanál olívaolajjal, majd pirítsuk pár percig. Szórjuk meg nádcukorral, locsoljuk meg kevés almaecettel és ízlés szerint sózzuk.

5

Az öntet hozzávalóit egy tálkában keverjük össze.

6

A megsült édesburgonyát és hagymát óvatosan keverjük össze a babbal, locsoljuk meg az öntettel és tálaljuk a lazac mellé.


Allergének: