Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sült körte

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sült körte egy egészséges és mindemmellett nagyon finom desszert. Egy körte elfogyasztásával C- és K-vitaminhoz, káliumhoz, illetve élelmi rostokhoz juttatjuk szervezetünket. Egy közepes méretű körte fedezi napi ajánlott rostbevitelünk negyedét.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

2 db körte
2 ek durvára vágott pekándió
12 db friss áfonya
2 tk méz
izlés szerint fahéj
izlés szerint szerecsendió

Öntetként

4 ek görög joghurt (opcionális)

elkészítés

1

A körtét és az áfonyát mossuk meg.

2

Vágjuk félbe a körtét és kaparjuk ki a magházát.

3

Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a körtéket (ha elborulna, akkor vágjunk le egy kicsit a gömbölyű feléből).

4

Minden fél körtébe tegyünk 3 szem áfonyát, szórjuk meg fahéjjal és szerecsendióval.

5

Szórjunk minden félre fél evőkanál durvára vágott pekándiót, majd csurgassuk le őket fél teáskanálnyi mézzel.

6

Alsó felső sütésen, kb 190°C-on süssük meg a körtéket (nagyjából fél óra alatt).

7

Ha szeretnénk, akkor önthetünk rá görög joghurtot a tálaláshoz.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes