Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sült cékla dióval, gorgonzolával, pirított kacsával

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Biztosak vagyunk benne, hogy a cékláról mindenkinek a befőtt jut az eszébe elsőre. Pedig ennek a nagyszerű zöldségnek még vagy 1000 dimenziója létezik. Ebből hozott el nektek egy igazán különlegeset Rákóczi Feri!

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 45 perc

hozzávalók

4 db közepes méretű cékla
100 g dióbél
100 g gorgonzola sajt
150 g bébispenót
1 csokor friss koriander
1 db csíkokra vágott kacsamell
1 kevés olívaolaj
1 kevés balzsamecet
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
3 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma

elkészítés

1

A céklákat helyezd az alufólia közepére, szór meg sóval, borssal, locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel.

2

Az alufólia széleit hajtsd fel és csavard össze, így helyes kis csomagot kapsz. A 180 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.

3

Forrósíts fel egy serpenyőt, és pirítsd meg a diót.

4

Vedd ki a diót, majd két kanál olívaolajat forrósíts fel. Dobd rá a csíkokra vágott kacsamellet és a fokhagymát, locsold meg a szójaszósszal, kissé borsozd. Ne süsd túl, mert akkor rágós lesz, éppen csak pirítsd, a belseje maradjon rózsaszín.

5

Szedd ki a kacsát, takard le egy alufóliával.

6

Ha a cékla megsült, kockázd fel.

7

Dobd a forró serpenyőbe a céklát, kicsit pirítsd át, mehet hozzá a friss, mosott spenót. Csak annyira melegítsd, hogy kicsit összeessenek a levelek.

8

Keverd a salátához a morzsolt gorgonzolát és a diót, tedd a tetejére a kacsát, szórd meg aprított korianderrel


Allergének: laktóz dió szója