Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Stefánia vagdalt

Répási Eszter
vezető dietetikus

A stefánia vagdalt egy rendkívül könnyen elkészíthető húsétel, mely biztosítja számunkra a teljesértékű fehérje bevitelt. Fogyaszthatjuk főzelékek mellé, salátához, vagy éppen egy laktató szendvics alapanyaga is lehet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 90 perc

hozzávalók

500 g darált csirkehús
2 db szikkadt teljes kiőrlésű zsemle
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 ml olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint fűszerpaprika

elkészítés

1

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a vöröshagymát felkockázzuk a fokhagymát áttörjük.

2

A zsemléket áztassuk hideg vízbe.

3

A hagymát dinszteljük meg egy kevés olajon.

4

A darált húst tegyük egy tálba, ehhez adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, a kinyomkodott zsemléket, két tojást, valamint az ízesítő anyagokat.

5

Keverjük jól össze.

6

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe először a vagdalt "alját" fektessük le, egy hosszú széles csíkban.

7

Erre tegyük rá a négy megfőzőtt és meghámozott kemény tojást.

8

Majd tegyük rá a massza másik felét is, úgy hogy végül fél henger alakot kapjunk.

9

Takarjuk le egy alufóliával.

10

180°C-on kb. 75 perc alatt süssük meg (alsó-felső sütésen). Az utolsó 15 percben távolítsuk el róla a fóliát, hogy szépen megpiruljon.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás