Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spenóttal töltött csirkemell

Répási Eszter
vezető dietetikus

A spenót jó forrása a vasnak, ám jó ha tudjuk, hogy a növények nem-hem vasat tartalmaznak, amely rosszabbul szívódik fel (3 %), mint a húsokban lévő hem vas (15 %).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

400 g csirkemell
150 g spenótlevél
50 g ricotta
2 gerezd fokhagyma
100 g reszelt mozzarella sajt
10 ml étolaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A húst megmossuk és megtisztítjuk, majd alakítsunk ki belőle nagy lapos szeleteket.

2

Sózzuk, borsozzuk.

3

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és egy kevés olajon megfonnyasztjuk.

4

Hozzáadjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát.

5

Majd belekeverjük a ricottát.

6

Egy botmixerrel krémesre turmixoljuk.

7

A csirkemell szeleteket megtöltjük a spenótos töltelékkel.

8

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

9

200°C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütve kb 25-30 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes