Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spenótos tonhalas fusilli

Répási Eszter
vezető dietetikus

A spenót jó forrása a vasnak, ám jó ha tudjuk, hogy a növények nem-hem vasat tartalmaznak, amely rosszabbul szívódik fel (3 %), mint a húsokban lévő hem vas (15 %).

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

500 g leveles spenót
200 g ricotta
200 ml 8 %-os főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
150 g szárított paradicsom
4 db tonhalkonzerv vagy 300 g friss tonhal
1 ek olíva olaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
400 g teljes kiőrlésű fusilli tészta

elkészítés

1

Ha friss spenótból készítjük, akkor mossuk meg a leveleket, csepegtessük le, majd vágjuk csíkokra.

2

Fonnyasszuk meg az olajon, a zúzott fokhagymával együtt, majd öntsük fel a tejszínnel.

3

Ízesítsük sóval és borssal.

4

Adjuk hozzá a ricottát, majd turmixoljuk az egészet össze.

5

A tésztát főzzük meg, szűrjük le, majd keverjük hozzá a spenótot.

6

Adjuk hozzá a tonhalat és a csíkokra vágott szárított paradicsomot.

7

Keverjük jól össze.

8

Melegen tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz