receptet találtunk
A spenót jó forrása a vasnak, ám jó ha tudjuk, hogy a növények nem-hem vasat tartalmaznak, amely rosszabbul szívódik fel (3 %), mint a húsokban lévő hem vas (15 %).
Kép forrás: saját forrás
Ha friss spenótból készítjük, akkor mossuk meg a leveleket, csepegtessük le, majd vágjuk csíkokra.
Fonnyasszuk meg az olajon, a zúzott fokhagymával együtt, majd öntsük fel a tejszínnel.
Ízesítsük sóval és borssal.
Adjuk hozzá a ricottát, majd turmixoljuk az egészet össze.
A tésztát főzzük meg, szűrjük le, majd keverjük hozzá a spenótot.
Adjuk hozzá a tonhalat és a csíkokra vágott szárított paradicsomot.
Keverjük jól össze.
Melegen tálaljuk.
Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz