Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spenótos-ricottás pizza

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ezen a hétvégén egy kiegyensúlyozott pizzát próbálunk ki. A hajdinaliszt jellegzetes ízt ad a tésztának, és tápanyagokban értékes: sokkal több benne a B csoportba tartozó vitamin, a rost és az ásványi anyag (magnézium, cink, vas), mint a búzalisztben. Mivel nincs benne glutén, könnyebben emészthető, azonban emiatt nem kel meg. Ennek köszönhetően búzaliszttel kell keverni, hogy a pizzatészta szépen megkeljen.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

17.5 dkg búzaliszt (T65)
80 g hajdinaliszt
1 kávéskanál cukor
1 fél kávéskanál finom só
10 g élesztő (1 tasak)
1 kávéskanál olívaolaj
30 dkg spenótlevél
1 evőkanál olívaolaj
40 g fenyőmag
15 dkg gorgonzola sajt
80 g ricotta (vagy brousse sajt)
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Készítse el a pizzatésztát.

2

Oldja fel az élesztőt 15 cl langyos vízben.

3

Keverje össze robotgéppel a lisztet, a cukrot, a sót, az olajat és a vízben oldott élesztőt.

4

Gyúrja néhány percig (ha kell, adjon hozzá egy kis vizet), amíg tésztagolyót nem kap.

5

Pihentesse a tésztát belisztezve egy salátástálban konyharuhával befedve 2 órán át szobahőmérsékleten.

6

Pirítsa meg zsiradék nélkül a fenyőmagot, és tegye félre.

7

Tegye a megmosott, kicsavart spenótlevelet egy nagy serpenyőbe egy kanál olajjal. Sózza meg, majd adja hozzá a megolvasztott ricottát, és keverje össze.

8

Rakja a készítményt a pizzatésztára, majd tegyen rá vékony gorgonzolaszeleteket, és szórja meg fenyőmaggal.

9

Tegye be a sütőbe 15–20 percre.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes