Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spenótos gnocchi

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ha meguntuk már a megszokott köreteket próbáljuk ki a spenótos gnocchit, mely nem csak finom, de a spenótnak köszönhetően rostot, folsavat és vasat is gazdagon tartalmaz.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

500 g burgonya
250 g spenót
250 g teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)

elkészítés

1

Mossuk meg a burgonyát, majd hámozzuk meg, vágjuk kockákra és tegyük fel hideg vízben főni.

2

Míg fő a krumpli olvasszuk ki a spenótot.

3

Ha megfőtt a krumpli törjük krémes állagúra, majd keverjük bele a tojást és a spenótot.

4

Sózzuk és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.

5

Ha formázható, de nem kőkemény a tésztánk lisztetezett munkafelületen sodorjunk belőle hosszú rudakat, ezután pedig vágjuk 2 cm-es darabokra.

6

Főzzük meg bő forró sós vízben, ha feljönnek a víz tetejére szedjük ki egy szűrőkanál segítségével.


Allergének: glutén tojás tojás