receptet találtunk
Ha meguntuk már a megszokott köreteket próbáljuk ki a spenótos gnocchit, mely nem csak finom, de a spenótnak köszönhetően rostot, folsavat és vasat is gazdagon tartalmaz.
Kép forrás: saját forrás
Mossuk meg a burgonyát, majd hámozzuk meg, vágjuk kockákra és tegyük fel hideg vízben főni.
Míg fő a krumpli olvasszuk ki a spenótot.
Ha megfőtt a krumpli törjük krémes állagúra, majd keverjük bele a tojást és a spenótot.
Sózzuk és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
Ha formázható, de nem kőkemény a tésztánk lisztetezett munkafelületen sodorjunk belőle hosszú rudakat, ezután pedig vágjuk 2 cm-es darabokra.
Főzzük meg bő forró sós vízben, ha feljönnek a víz tetejére szedjük ki egy szűrőkanál segítségével.
Allergének: glutén