Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spenótfelfújt mézes sonkával

Havas Dóra
gasztroblogger

Ha csak egy recepttel készülsz húsvétra vagy akár a húsvét utáni napokra, ez legyen az! Dóra fantasztikus sonkás spenótfelfújtja egyszerre laktató családi ebéd és ünnepi fogás, de mindenképpen egy olyan étel, amit érdemes kipróbálnotok. Ráadásul a mesterien kombinált ízek különösen jól állnak a Feritől kapott #AuchanFelfedezések sonkának!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

50 dkg spenót megtisztítva
20 dkg húsvéti sonka apró kockára vágva
6 dkg puha vaj + a formához
3 db újhagyma
3 evőkanál liszt
7 dl meleg tej
1 csipet fehérbors
1 csipet cayenne bors
20 dkg 20 dkg reszelt sajt
1 csipet szerecsendió reszelve
1 csipet

hozzávalók a tetejére

3 dkg olvaszott vaj
8 dkg panko morzsa

elkészítés

1

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a felkarikázott újhagymát és felvágott sonkát, sózzuk, és kevergetve puhára sütjük.

2

Utána hozzátesszük a spenótot és addig pároljuk fedő alatt, amíg összeesik.

3

Egy lábosban elkezdjük olvasztani a vajat. Ha felolvadt, akkor meghintjük a liszttel

4

Átkeverjük, lassanként felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd kevergetve forrásig hevítjük. Fűszerezzük sóval, fehérborssal és Cayenne borssal.

5

Belekeverjük a reszelt sajtot, a felaprított sonkát, szerecsendiót és a spenótot, alaposan összeforgatjuk.

6

Egy 9×11 cm-es kerámiaformát kivajazunk és a keveréket az előkészített formába szedjük.

7

Az olvasztott vajat és a panko morzsát összekeverjük, és a spenót tetejére szórjuk.

8

A sütőt 200 fokra előmelegítünk, és 25-30 perc alatt megsütjük 180 fokon.


Allergének: