receptet találtunk
Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl. Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl.
Kép forrás: saját forrás
A meleg tejben keverd el a cukrot és az élesztőt. Kb 5 perc alatt felfut,hab keletkezik a tetején.
Ekkor keverd össze az összes hozzávalóval, és alaposan dolgozd össze. Takard le egy tiszta konyharuhával és tedd meleg helyre 40 percre.
Közben készítsd össze a belevalókat.
A bacont és a hagymát kevés olajon lepirítottam, az uborkákat szeleteltem.
Ha megkelt a tészta oszd négy részre, majd nyújtsd ki a darabokat akkora körré, ami belefér egy nagy serpenyőbe.
Forrósítsd fel az edényt, önts egy kevés olajat a serpenyőbe, majd mehet bele a lepény, amikor az alja megsült, szépen felhólyagosodott, akkor vedd takarékra a lángot és a tésztát fordítsd meg. Kend meg a tejföllel, pakold rá a cuccokat és hajtsd félbe. Forgatva süsd meg mindkét oldalát.
Tippek:
Ha vegetáriánus verziót szeretnél, akkor egy kevés növényi olajon fonnyassz fokhagymát és spenótleveleket. Sózd és borsozd is. Halmozd a lepényre tegyél rá fetasajtot, hajtsd félbe és így süsd meg.
Tálalásnál adj még hozzá aprított lilahagymát, csemegeuborkát és tejfölt, így mindenki igénye szerint turbózhatja a lepényét.
Allergének: