Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sparheltes lepény –sparhelt nélkül

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl. Az egyik legjobb fesztivál kaját csinálom most meg, és remélem, hogy ti is. Két tündéri csajtól tanultam a receptet, ők járják sparheltjükkel az országot, és árulják ezt a minden jóval megtömött szuper streetfood-ot. Sparhelt nélkül is van élet, ha van egy olyan grilled, ami telilapos, azon is megsütheted, de a legegyszerűbb egy serpenyő. És ami a legjobb, hogy te választhatsz a töltelékek közül, ami csak fellelhető a hűtőben, az mehet bele. Maradék sülthús, kicsit megszáradt sajt reszelve, az üveg alján megbúvó savanyú-uborka, mind kitűnő alapanyag lesz. Ami viszont kihagyhatatlan: a tejföl.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 70 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

650 g liszt
3 dl meleg, de nem forró tej
30 g élesztő
1 csapott evőkanál cukor
1 teáskanál
3 evőkanál zsír

belevalók a lepényhez

8 szelet gépsonka
300 g reszelt sajt
4 db csemegeuborka
2 fej lilahagyma aprítva
200 g kockázott bacon
3 dl tejföl

elkészítés

1

A meleg tejben keverd el a cukrot és az élesztőt. Kb 5 perc alatt felfut,hab keletkezik a tetején.

2

Ekkor keverd össze az összes hozzávalóval, és alaposan dolgozd össze. Takard le egy tiszta konyharuhával és tedd meleg helyre 40 percre.

3

Közben készítsd össze a belevalókat.

4

A bacont és a hagymát kevés olajon lepirítottam, az uborkákat szeleteltem.

5

Ha megkelt a tészta oszd négy részre, majd nyújtsd ki a darabokat akkora körré, ami belefér egy nagy serpenyőbe.

6

Forrósítsd fel az edényt, önts egy kevés olajat a serpenyőbe, majd mehet bele a lepény, amikor az alja megsült, szépen felhólyagosodott, akkor vedd takarékra a lángot és a tésztát fordítsd meg. Kend meg a tejföllel, pakold rá a cuccokat és hajtsd félbe. Forgatva süsd meg mindkét oldalát.

7

Tippek:

8

Ha vegetáriánus verziót szeretnél, akkor egy kevés növényi olajon fonnyassz fokhagymát és spenótleveleket. Sózd és borsozd is. Halmozd a lepényre tegyél rá fetasajtot, hajtsd félbe és így süsd meg.

9

Tálalásnál adj még hozzá aprított lilahagymát, csemegeuborkát és tejfölt, így mindenki igénye szerint turbózhatja a lepényét.


Allergének: tojás