Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spárgás-csirkés-mandulás rizs

Répási Eszter
vezető dietetikus

A rizs, a spárga és a csirke kiegyensúlyozott ételt kínálnak. A kis mennyiségű mandula hozzáadásával gondoskodunk a jó zsírokról, a fűszerek és aromás zöldfűszerek pedig még kis adagban is antioxidánsokat kínálnak.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

30 dkg csirkeszelet
1 üveg zöldspárga
1 evőkanál liszt
2 ek olívaolaj
1 db apróra vágott lilahagyma
1/2 kávéskanál porított fahéj
30 g hámozott mandula
20 dkg hosszú szemű rizs
60 cl zöldségleves
1 evőkanál petrezselyem
izlés szerint

elkészítés

1

Csepegtesse le a spárgát.

2

Vágja vékony szeletekre a csirkét, majd sózza és lisztezze meg.

3

Vastagaljú serpenyőben forrósítson fel közepes lángon egy evőkanál olajat, és körülbelül öt perc alatt pirítsa aranyszínűre benne a csirkeszeleteket. Tegye félre egy mélytányéron.

4

Forrósítsa fel a maradék olajat a serpenyőben, és kevergetve pirítsa három percig a hagymát.

5

Adja hozzá a fahéjat, és keverje össze, hogy a hagymát jól átitassa, majd öntse rá a rizst. Kevergesse egy percig, majd öntse fel a levessel. Forralja fel. Vegye alacsonyabbra a lángot, fedje be, és időnként kevergetve hagyja főni 20 percig.

6

Közben pirítsa addig zsiradék nélkül a mandulát, amíg el nem színeződik.

7

Adja hozzá a csirkét, a spárgát és a petrezselymet a rizshez. Keverje össze és tálalja melegen a grillezett mandulával.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojásmentes