Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Spárgakrémleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A spárga jó forrása a káliumnak, a folsavnak a B1- és a B2-vitaminnak. A folsav részt vesz a vörösvértestek képzésében, valamint javítja a vas felszívódását. A várandósság alatt duplájára nő a folsav szükségletünk, amit fontos kielégíteni, hiányában ugyanis magzati fejlődési rendellenességek alalkulhatnak ki.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

500 g fehér spárga
1 db burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
2 dl 8%-os főzőtejszín
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint őrölt fehérbors
izlés szerint szerecsendió
izlés szerint vegamix

elkészítés

1

A zöldségeket megmossuk és meghámozzuk.

2

A spárgát 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a burgonyát és a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.

3

A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zöldségeket.

4

Kevés vizet aláöntünk és pár perc alatt megpároljuk.

5

Felöntjük kb. 700-800 ml vízzel, ízesítjük a fűszerekkel és kb. 30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

6

Botmixerrel leturmixoljuk a levest.

7

Visszatesszük a tűzhelyre, hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk.

8

Rozskenyérből készített pirítóssal kínáljuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes