Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Sós, omlós teasütemény glutén- és tejmentesen

Kohári Éva
gasztroblogger, Gluténmentes Íz-Lik blog tulajdonosa

A sós falatkák egyetlen ünnepi asztalról sem hiányozhatnak. Készíthetjük karácsonyra vagy szilveszterre a bólé melle. Ezt a teasüteményt napokig fogyaszthatjuk, ha marad belőle. Ebből a mennyiségből két nagy tepsi sós sütemény készíthető.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók a tésztához

600 g It’s us miklos universal mix liszt
20 g
7 g sütőpor
5 g szárított élesztő
350 g Auchan margarin
4 db „M-es” méretű Auchan tojássárgája
100 g növényi tejföl

Hozzávalók a nyújtáshoz

szükség szerint Auchan rizsliszt

hozzávalók a tetejére

1 db „M-es” méretű Auchan tojás
ízlés szerint magok (szezámmag, chiamag)

elkészítés

1

Egy keverőtálban keverjük össze a lisztkeveréket, a sót, a sütőport és az élesztőt. Morzsoljuk el a margarinnal, adjuk hozzá a tojások sárgáját és a növényi tejfölt, majd gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát.

2

A tésztát csomagoljuk fóliába és pihentessük 20 percet hűtőben.

3

Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk a tésztát kb. másfél ujjnyi vastag téglalappá. Kenjük le a tetejét felvert tojással és gazdagon szórjuk meg magokkal.

4

Tetszés szerint szeleteljük, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

5

200 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt süssük készre.


Allergének: