Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Shakshuka - avagy lecsó másképp

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Egy őrületesen fűszeres, lehetőség szerint az alján már odakapott isteni kaja ez, benne csücsülő tojásokkal és sok petrezselyemmel. Használhatsz hozzá cukkinit, padlizsánt vagy konzerves csicseriborsót is, így még izgalmasabb lesz a végeredmény. A legjobbat két éve, Marokkóban ettem, ott semmi más nem volt benne, mint hagyma és paradicsom, így én is ezt készítettem. Nevezzük ezt a receptet egy alap shakshukának.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
400 g friss paradicsom vagy 1 konzerv hámozott paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
3 db tojás
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 kávéskanál római kömény
1 evőkanál füstölt paprika
1 csipet Só, bors
1 csokor friss petrezselyem
1 kevés olívaolaj

elkészítés

1

Forralj vizet, és tedd bele a tetején keresztben bevágott paradicsomokat néhány másodpercre, így könnyen lehúzható a héj.

2

Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd kevés sóval fonnyaszd meg a vöröshagymát és a fokhagymát.

3

Mehet hozzá a római kömény és a füstölt paprika, majd a sűrített paradicsom.

4

Egy perc intenzív pirítás után add hozzá a felvágott paradicsomot és a felcsíkozott paprikát.

5

Hagyd, hogy 10 perc alatt szépen összesüljön.

6

Készíts három "fészket", és üsd bele a tojásokat. Ne kavargasd, ne fedd le, várj addig, amíg megsülnek a tojások.

7

Sózhatod, borsozhatod, de a legfontosabb, hogy kerüljön rá rengeteg aprított petrezselyem.


Allergének: