receptet találtunk
Egy őrületesen fűszeres, lehetőség szerint az alján már odakapott isteni kaja ez, benne csücsülő tojásokkal és sok petrezselyemmel. Használhatsz hozzá cukkinit, padlizsánt vagy konzerves csicseriborsót is, így még izgalmasabb lesz a végeredmény. A legjobbat két éve, Marokkóban ettem, ott semmi más nem volt benne, mint hagyma és paradicsom, így én is ezt készítettem. Nevezzük ezt a receptet egy alap shakshukának.
Kép forrás: saját forrás
Forralj vizet, és tedd bele a tetején keresztben bevágott paradicsomokat néhány másodpercre, így könnyen lehúzható a héj.
Forrósíts olajat egy serpenyőben, majd kevés sóval fonnyaszd meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
Mehet hozzá a római kömény és a füstölt paprika, majd a sűrített paradicsom.
Egy perc intenzív pirítás után add hozzá a felvágott paradicsomot és a felcsíkozott paprikát.
Hagyd, hogy 10 perc alatt szépen összesüljön.
Készíts három "fészket", és üsd bele a tojásokat. Ne kavargasd, ne fedd le, várj addig, amíg megsülnek a tojások.
Sózhatod, borsozhatod, de a legfontosabb, hogy kerüljön rá rengeteg aprított petrezselyem.
Allergének: