Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Serpenyős csirke spárgával

Havas Dóra
gasztroblogger

A tavaszi zöldségeket nyugodtan kombináljuk megszokott ételeinkkel, mert így érdekesebbé és egészségesebbé tesszük azokat. A zöld spárga sütési ideje egészen alacsony, elég csak a végén a csirke mellé dobni.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 60

hozzávalók

4 db egész csirkecomb
2 teáskanál
1 teáskanál frissen őrölt bors
4 ág ág kakukkfű
2 evőkanál étolaj
1 dl száraz fehér bor
1 szál póréhagyma
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
500 gerezd zöld spárga
1.5 dl tejszín

elkészítés

1

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.

2

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és a combokat először bőrös oldalukkal lefelé, majd megfordítva, oldalanként 5-5 perc alatt pirosra pirítjuk.

3

A serpenyőbe dobjuk a kakukkfüvet, azt csak 1 percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük borral, és további 1 percig forraljuk.

4

A serpenyőt lefedjük, és a húst 40 percig pároljuk.

5

Ezután áttesszük egy nagy hőálló edénybe, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt spárgát és póréhagymát – ezeket sózzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal.

6

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.


Allergének: