Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Rozmaringos-sütőtökös hajdinarizottó

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Kicsit még Halloween hangulatú, nagyon tökös és végtelenül finom: a sütőtökös rizottó! Akár rohanós hétköznapra, akár egy hétvégi vacsira készül, tuti siker lesz!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

500 g hajdina
1/2-1 darab sütőtök
30 g vaj
3-4 gerezd kinyomott fokhagyma
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 dl fehérbor
3-4 dl alaplé
friss rozmaring és oregánó
100 g parmezán
1 dl tejszín
só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

elkészítés

1

A hajdinát leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és pár órára állni hagyjuk.

2

A sütőtököt felszeleteljük, magozzuk, majd 180 fokos sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük.

3

Vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, pár perc után jöhet a fokhagyma, 1-2 perc után a hajdina

4

Hozzáöntjük a bort, majd mehet hozzá az apróra vágott rozmaring is.

5

Először az alaplevet, majd a sütőtököt adjuk hozzá

6

Utolsóként kerül bele a tejszín, az oregánó és a parmezán, tálaláskor pedig pirított mogyoróval szórjuk meg.


Allergének: