receptet találtunk
Kicsit még Halloween hangulatú, nagyon tökös és végtelenül finom: a sütőtökös rizottó! Akár rohanós hétköznapra, akár egy hétvégi vacsira készül, tuti siker lesz!
Kép forrás: saját forrás
A hajdinát leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és pár órára állni hagyjuk.
A sütőtököt felszeleteljük, magozzuk, majd 180 fokos sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük.
Vajon megfuttatjuk a vöröshagymát, pár perc után jöhet a fokhagyma, 1-2 perc után a hajdina
Hozzáöntjük a bort, majd mehet hozzá az apróra vágott rozmaring is.
Először az alaplevet, majd a sütőtököt adjuk hozzá
Utolsóként kerül bele a tejszín, az oregánó és a parmezán, tálaláskor pedig pirított mogyoróval szórjuk meg.
Allergének: