receptet találtunk
Ha van valami, ami képes feldobni a szürke téli estéket, az egy igazán jó kaja! Feri rosé kacsamell receptje mindent tartalmaz, ami képes felmelegíteni az átfagyott testet és lelket: kívül ropogós, belül puha husi, selymes zellerkém és isteni, ízes gyümölcsök. A recept itt van, a legjobb minőségű húsról mi gondoskodunk, már csak az kell, hogy neki láss a főzésnek és kényeztesd magad és szeretteid ezzel a fejedelmi fogással!
Kép forrás: saját forrás
A zellert és a fokhagymát futtasd meg a vajon, öntsd fel a tejjel és főzd puhára. Ha ráérsz, akkor gyöngyöző tejben, hosszan főzd, mert így még édesebb lesz az íze. Turmixold krémesre, reszelj bele szerecsendiót, ízlés szerint sózd.
Öt perc elteltével add hozzá a cukrot és a balzsamecetet. Addig sűrítsd, míg szép, fényes mázzal be nem vonja az összes gyümölcsöt az édes, krémes cucc. Óvatosan kevergesd, hogy ne törjenek össze a gyümölcsök.
Egy nagyon forró serpenyőben – amit a sütőbe is be tudsz tenni – kezd el sütni a bőrös felükön. Rengeteg zsírt fog ereszteni, ezt időnként le kell öntened.
Sózd, borsozd, majd ha a bőr már szép piros, fordítsd meg és egy perc alatt süsd meg ezt a felét is. Közben fűszerezd. Dobd mellé az összeroppantott fokhagymákat és a rozmaringot.
Mehet a sütőbe 150 fokon 10 percre, majd vedd ki, takard le egy alufóliával és pihentesd 10 percig.
Allergének: Laktózt tartalmaz