Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Rizseshús

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sertés felhasznált húsrészei közül a sertéscomb az egyik, mely a legkevesebb zsírt tartalmazza, mindössze 8 gramm van 100 grammjában.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

500 g sertéscomb
250 g barna rizs
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
10 ml étolaj
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
1.5 ek fűszerpaprika

elkészítés

1

A zöldségeket megmossuk.

2

A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk.

3

A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

4

A húst megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk.

5

Kevés olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst.

6

A húst fehérdeésig pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát.

7

Pár csepp vízet öntünk alá, hogy ne égjen le.

8

Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.

9

Sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.

10

A rizst megmossuk és lecsöpögtetjük.

11

Kevés olajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és készre főzzük.

12

Ha a rizs elkészült, összekeverjük a hússal.


Allergének: Gluténmentes Laktózmentes Tojásmentes