Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Répatorta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A sárgarépa kitűnő forrás a béta-karotinnak, mely az A-vitamin előanyaga, és nem mellesleg antioxidáns hatású vegyület.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 8 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 50 perc

hozzávalók

1.5 bögre teljeskiőrlésű liszt
30 ml olívaolaj
fél db bögre eritrit
2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk fahéj
1 csipet
100-150 g dió, mandula vagy mogyoró összetörve
400-450 g sárgarépa (kislyukú reszelőn lereszelve)
fél db narancs héja

elkészítés

1

A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük.

2

A tojásokat, az olajat, az eritritet és a vaníliás cukrot jól összekeverjük.

3

A két keveréket összekeverjük.

4

A répát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük.

5

A masszához keverjük a répát és a durvára vágott diót.

6

Ízesítsük a lereszelt narancshéjjal.

7

A tésztát egy kókuszzsírral kikent, liszttel szórt formába öntjük.

8

Előmelegített sütőben 175°C-on, légkeveréses üzemmódban kb. 55 percig sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás