Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Répás-narancsos-mandulás muffin

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ez a sütemény a legnagyobb hányadban mandulát, illetve sárgarépát tartalmaz. A mandula, többek között jó forrása az E-vitaminnak, fitoszterinnek, valamint növényi rostoknak. Az E-vitamin antioxidáns hatással rendelkezik, megfelelő bevitelével hozzájárul az érelmeszesedés, valamint a szívbetegségek megelőzéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

150 g répa
1 db narancs
50 g teljes kiőrlésű tönköly búza liszt
150 g darált mandula
70 g stevia
fél db csomag sütőpor

elkészítés

1

A répát megmossuk, majd meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük.

2

A tojásokat megmossuk, a fehérjét és a sárgáját szétválasztjuk.

3

A sárgájához hozzáadunk 2 ek-t a steviából és habosra keverjük.

4

A fehérjéket kemény habbá verjük.

5

A répát összekeverjük a mandulával, a liszttel, valamint a maradék steviával.

6

A tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.

7

Az összekevert tojás habot óvatosan beleforgatjuk a répás keverékbe.

8

Az így kapott masszát papírral bélelt muffin formákba töltjük.

9

160°C-on kb 30 perc alatt készre sütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz tojás