Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Rakott savanyúkáposzta

Répási Eszter
vezető dietetikus

A savanyú káposzta jó forrása a C-vitaminnak, a B1-vitaminnak és a vízben nem oldódó élelmi rostoknak. Magas rosttartalmának köszönhetően segíti emésztésünket.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 35 perc

hozzávalók

900 g savanyú káposzta
250 g darált csirkecomb
50 g zabkorpa
1 db vöröshagyma
200 ml natúr joghurt
10 ml olaj
4 gerezd fokhagyma
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint őrölt kömény
izlés szerint majoranna

elkészítés

1

A hagymákat megtisztítjuk, majd a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk.

2

Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát, valamint a többi ízesítő anyagot.

3

Puhára pároljuk, ha kész levesszük a tűzről és hozzákeverjük a zabkorpát is.

4

A savanyú káposztát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és a felét egy jénai aljába tesszük.

5

Erre tesszük a megpárolt darált húst, amire pedig a káposzta másik fele jön.

6

A tetejét leöntjük a joghurttal.

7

220°C-os sütőben, alul felül sütve kb 25 perc alatt megsütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes