Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Rakott krumpli virslivel

Répási Eszter
vezető dietetikus

A rakott krumpli egy laktató egytálétel. A klasszikus változat kolbásszal készül, ebben az egészségesebb verzióban virslivel helyettesítettük a zsírszegénység érdekében.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 5 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 80 perc

hozzávalók

900 g burgonya
500 ml görög joghurt
200 g virsli
10 g margarin
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors

elkészítés

1

A burgonyátmegmossuk, majd hideg vízben feltesszük főzni, ha megpuhult leöntjük róla a vizet és meghámozzuk, ezután pedig felkarikázzuk.

2

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk.

3

A virsliket szintén főzzük meg és karikázzuk fel vékonyan.

4

Egy jénait kenjünk ki margarinnal és rétegezzük benne az alapanyagokat.

5

Az első sort a burgonya adja, majd erre jön rá egy sor (kicsit ritkásabban elrendezett) virsli, a visli tetejére a tojásszeleteket tesszük.

6

Ezt a réteget meglocsoljuk a sóval és borssal ízesített joghurt 3/4-ével.

7

Még egy sort ugyanígy rétegezünk.

8

A tetejét a megmaradt joghurttal leöntjük.

9

210°C-ra előmelegített sütőben alul felül sütve egy óra alatt megsütjük.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz tojás