Áruházak Facebook Youtube Üzenet

receptet találtunk

Rakott kel

Répási Eszter
vezető dietetikus

A kelkáposzta a káposztafélék családjába tartozó zöldség, jó forrása a a B1-, a B2-, és a K-vitaminnak, valamint a luteinnek. A lutein egy antioxidáns hatású anyag, mely különösen a szemünkre hat jótékonyan. Megfelelő bevitelével csökkenthető a szürkehályog kialakulásának veszélye.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 35 perc

hozzávalók

1 db közepes méretű kelkáposzta
400 g darált pulykahús
200 g barna rizs
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
250 ml görög joghurt
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint vegamix
izlés szerint Bors
izlés szerint fűszerpaprika
izlés szerint majoranna
izlés szerint őrölt fűszerkömény

elkészítés

1

A kelkáposztát alaposan megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és csíkokra vágjuk.

2

Hideg, sóval, borssal, majorannával, fűszerköménnyel ízesített vízben puhára főzzük.

3

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, majd felkockázzuk, illetve áttörjük.

4

Egy lábasban kevés olajat felhevítünk, és azon dinszteljük meg a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, kicsivel később pedig a darált húst is.

5

Ítzesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával és jól megpirítjuk a húst.

6

Kevés vizet aláöntve puhára főzzük a húst. (Ragu állagúnak kell lennie.)

7

Eközben a barna rizst is megfőzzük.

8

Ha a rizs is kész, összekeverjük a raguval.

9

A joghurtot fűszerezzük a leírásban felsorolt fűszerekkel, majd adunk belőle 2 ek-val a raguhoz.

10

Egy jénait minimális mennyiségű olajjal kikenünk, majd erre fektetjük rá a kelkáposzta felét.

11

Ennek a tetejére jön a ragu fele, majd a joghurt fele.

12

A tetejét a megmaradt káposztával, valamint a tejföllel zárjuk.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes