Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pórés kukoricaleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A kukorica gazdag vízben nem oldódó rostokban, így fogyasztásával hozzájárulunk rostbevitelünk növeléséhez, amely segíti a megfelelő emésztést.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc

hozzávalók

400 g kukorica
1 db póréhagyma
200 ml natúr joghurt
2.5 ek teljes kiőrlésű liszt
15 g alacsony zsírtartalmú margarin
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint snidling
izlés szerint petrezselyemzöld

elkészítés

1

Megmossuk és felkarikázzuk a póréhagymát.

2

Egy lábasban felhevítjük a margarint.

3

Átfuttatjuk rajta a kukoricát és a póréhagymát.

4

Adunk hozzá egy kis vizet, amin megpároljuk.

5

Felöntjük adagszámnak megfelelő mennyiségű vízzel (kb 1 l) és ízesítjük a fűszerekkel.

6

Lisztből és a joghurtból csomómentes habarást készítünk, és ha a zöldségek megpuhultak besűrítjük a levest.

7

Főzzük még pár percig, majd forrón tálaljuk.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes