Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Póréhagymás-kápiás-zöldalmás szendvicskrém

Répási Eszter
vezető dietetikus

A paprika és a póréhagyma C-vitamin tartalmának köszhetően, ez a szendvicskrém, hozzájárul a napi C-vitamin igényünk kielégítéséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

1 szál póréhagyma
1 db kápia paprika
fél db zöldalma
150 ml víz
izlés szerint vegamix
4 ek szójaszósz
43134 ek görög joghurt

elkészítés

1

A póréhagymát megmossuk, sötétzöld részét eltávolítjuk, majd a fehér részét megtisztítjuk, félbe vágjuk, és felkarikázzuk.

2

Kb. 150 ml szójaszósszal és vegamixel ízesített vizben vízben megpároljuk.

3

Az almát és a kápiát megmossuk, majd felkockázzuk.

4

A póréhagymát a visszamaradt főzőlével, valamint a joghurttal és az alma felével összeturmixoljuk.

5

Belekeverjük az apró kockákra vágott kápiát, valamint a megmaradt almát.

6

Fogyasztás előtt kb. 1 órára hűtőszekrénybetesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes