Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pisztáciás őszibaracklassi

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ezzel a nyári desszerttel könnyen befejezhetjük az étkezést. A sárgahúsú őszibarackban sok a karotin típusú antioxidáns (a fehérhúsúban sokkal kevesebb van), a joghurt pedig kalciumot és a bélflóra számára hasznos anyagokat tartalmaz. A pisztácia ízletessé és ropogóssá teszi az egészet.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

3 db sárgahúsú őszibarack
20 g hántott, sózatlan pisztácia
1 fél citrom
3 db joghurt
2 ek agavészirup (vagy méz)

elkészítés

1

Turmixgéppel porítsa a pisztáciát. Tegyen félre egy kisebb mennyiséget (a díszítéshez).

2

Hámozza meg az őszibarackot, és vágja darabokra.

3

Nyomja ki a fél citromot.

4

Tegyen félre néhány őszibarackdarabot a díszítéshez, a többit pedig turmixolja a jogurttal, az agavésziruppal, a citromlével és a pisztáciával.

5

Tegye ki négy pohárba, és tartsa hidegen.

6

Felszolgáláskor tegye az őszibarackdarabokat és a pisztáciaport a készítményekre.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes