Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pikáns ázsiai sertésszeletek szezámos bok choy-jal

Okos Tímea Kitti
táplálkozási és életmód tanácsadó, gasztroblogger, író, újságíró

Ha a bok choy vagy ezek a szezámolajos, szójaszószos, mézes, gyömbéres, fokhagymás, fűszeres friss sertésszeletek beszélni tudnának... A bok choy magyarul hivatalosan bordáskel, de legtöbben az angol nevén ismerik, akik egyáltalán ismerik. Nem csak azért szeretjük, mert különlegesség, hanem mert pirítva-párolva egyszerre tölti be a saláta, az izgalmas köret és a díszítőelem szerepét is a tányéron, és – nem mellesleg – hibátlan kísérője a pikáns, ázsiai hússzeleteknek.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 2 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő:

hozzávalók

800 g hártyázott, csontozott friss sertéskaraj-szeletek
1-1,5 dl szezámolaj
3-4 ek szójaszósz
2 tk kínai ötfűszer keverék
2-3 gerezd fokhagyma kinyomva
1 ek mirin (kihagyható)
1-2 ek méz
1,5-2 cm reszelt gyömbér
só, bors, kis chili
2 db hosszában negyedekbe vágott bordáskel
szezámolaj
szójaszósz
2-3 gerezd kinyomott fokhagyma
1 ek méz
1-2 tk mirin
szezámmag
2-3 ek víz
Auchan barna rizs
szezámmag
friss koriander

elkészítés

1

A barna rizst előre elkészítjük.

2

Összeállítjuk a pácot: szezámolaj, szójaszósz, mirin, méz, fokhagyma, gyömbér, kínai ötfűszer, só, bors, chili

3

Belehelyezzük a sertéskaraj szeleteket.

4

A bok choy-t szezámolajon szójaszósszal, fokhagymával, mirinnel, mézzel, szezámmaggal összeforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel pároljuk.

5

A hússzeleteket oldalanként 4 perc alatt átsütjük, majd 10 percig pihentetjük őket.

6

A húst a barna rizzsel, bok choy-jal tálaljuk, szezámmaggal és friss korianderrel díszítjük.


Allergének: