receptet találtunk
Ha a bok choy vagy ezek a szezámolajos, szójaszószos, mézes, gyömbéres, fokhagymás, fűszeres friss sertésszeletek beszélni tudnának... A bok choy magyarul hivatalosan bordáskel, de legtöbben az angol nevén ismerik, akik egyáltalán ismerik. Nem csak azért szeretjük, mert különlegesség, hanem mert pirítva-párolva egyszerre tölti be a saláta, az izgalmas köret és a díszítőelem szerepét is a tányéron, és – nem mellesleg – hibátlan kísérője a pikáns, ázsiai hússzeleteknek.
Kép forrás: saját forrás
A barna rizst előre elkészítjük.
Összeállítjuk a pácot: szezámolaj, szójaszósz, mirin, méz, fokhagyma, gyömbér, kínai ötfűszer, só, bors, chili
Belehelyezzük a sertéskaraj szeleteket.
A bok choy-t szezámolajon szójaszósszal, fokhagymával, mirinnel, mézzel, szezámmaggal összeforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel pároljuk.
A hússzeleteket oldalanként 4 perc alatt átsütjük, majd 10 percig pihentetjük őket.
A húst a barna rizzsel, bok choy-jal tálaljuk, szezámmaggal és friss korianderrel díszítjük.
Allergének: