Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pezsgős aszalt sárgabarack jam (sajttálhoz)

Havas Dóra
gasztroblogger

Gondolkodtál már rajta, hogyan csempészhetnél egy csipetnyi nyarat a fagyos szilveszteri éjszakába? Készítsd el ezt a különleges receptet, és megkapod a választ! Az aszalt sárgabarack érthető módon minden ízében maga a szikrázó nyár. Egy igazi Törley Chardonnay Brut pezsgővel megbolondított jam formájában pedig úgy fog tündökölni az ünnepi asztalon, mint a déli nap az augusztusi kéklő ég tetején. A mennyei sajtválogatás ne felejtsd el mellőle!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 10 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

50 dkg aszalt sárgabarack
7.5 dl Törley Chardonnay Brut pezsgő
25 dkg befőzőcukor

elkészítés

1

A barackokat apró kockára vágjuk, egy nagy befőttesüvegbe tesszük és felöntjük pezsgővel. Éjszakára állni hagyjuk.

2

Másnap az egészet egy lábasba borítjuk és elkezdjük főzni.

3

20 perc után az aszalt barackok megpuhulnak, ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a befőzőcukrot.

4

Addig főzzük, amíg besűrűsödik és zselésedni kezd.

5

Sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk, 1-2 percre felfordítjuk a tetejére, majd dunsztban lassan hagyjuk kihűlni.

6

Sültekhez, sajtok mellé kínáljuk.


Allergének:

további receptek

Gluténmentes bolognai ragus pizza, lángos, sült krumpli A bolognai ragus spagetti nálunk az egyik legnagyobb kedvenc. Sokszor fordul elő, hogy a ragu egy része megmarad, vagy eleve többet is készítek, hogy legyen maradék. A maradék szószos alapot számtalan módon tudjuk variálni különböző ételek mellé. A kamasz lányom kedvenc variációja, mikor sült krumplira teszi, ezt meglocsolja tejföllel és reszel rá sajtot. Én nagyon kedvelem pizza feltétnek, de egy egyszerű lángosból is kiadós ételt készíthetünk vele. Ha van a hűtőben némi bolognai alap és esetleg akad némi szikkadt kenyerünk, készítsünk belőlük melegszendvicset. De tökéletes pite, töltött batyu töltelék is lehet. Kohári Éva 30 perc Mézes-chilis tarja petrezselymes krumplival Vannak olyan ikonikus alapanyagok, melyek szezonját már alig várja mindenki, és vannak olyanok, melyek tökéletes minőségben minden évszakban elérhetőek. Ez a recept mindkettőre alapoz! Ha a Gazdától az asztalig program háztáji sertéseiből választasz, akkor biztos lehetsz benne, hogy kizárólag háztáji körülmények között, nagy mozgástérrel rendelkező, szigorúan ellenőrzött takarmányon nevelt disznó húsát fogyasztod. Programunk keretein belül már több mint 70 gazda neveli ilyen magas színvonalon az állatait, ügyelve a te és családod egészségére. A hús mellé a köretünk a közkedvelt krumpli lesz, ahogy kell, zsíron lepirítva, és nem főzve, csak párolva. Rákóczi Feri 30 perc