Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pezsgős aszalt sárgabarack jam (sajttálhoz)

Havas Dóra
gasztroblogger

Gondolkodtál már rajta, hogyan csempészhetnél egy csipetnyi nyarat a fagyos szilveszteri éjszakába? Készítsd el ezt a különleges receptet, és megkapod a választ! Az aszalt sárgabarack érthető módon minden ízében maga a szikrázó nyár. Egy igazi Törley Chardonnay Brut pezsgővel megbolondított jam formájában pedig úgy fog tündökölni az ünnepi asztalon, mint a déli nap az augusztusi kéklő ég tetején. A mennyei sajtválogatás ne felejtsd el mellőle!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 10 főre
Előkészítési idő:
Elkészítési idő: 40 perc

hozzávalók

50 dkg aszalt sárgabarack
7.5 dl Törley Chardonnay Brut pezsgő
25 dkg befőzőcukor

elkészítés

1

A barackokat apró kockára vágjuk, egy nagy befőttesüvegbe tesszük és felöntjük pezsgővel. Éjszakára állni hagyjuk.

2

Másnap az egészet egy lábasba borítjuk és elkezdjük főzni.

3

20 perc után az aszalt barackok megpuhulnak, ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a befőzőcukrot.

4

Addig főzzük, amíg besűrűsödik és zselésedni kezd.

5

Sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk, 1-2 percre felfordítjuk a tetejére, majd dunsztban lassan hagyjuk kihűlni.

6

Sültekhez, sajtok mellé kínáljuk.


Allergének: