receptet találtunk
Gondolkodtál már rajta, hogyan csempészhetnél egy csipetnyi nyarat a fagyos szilveszteri éjszakába? Készítsd el ezt a különleges receptet, és megkapod a választ! Az aszalt sárgabarack érthető módon minden ízében maga a szikrázó nyár. Egy igazi Törley Chardonnay Brut pezsgővel megbolondított jam formájában pedig úgy fog tündökölni az ünnepi asztalon, mint a déli nap az augusztusi kéklő ég tetején. A mennyei sajtválogatás ne felejtsd el mellőle!
Kép forrás: saját forrás
A barackokat apró kockára vágjuk, egy nagy befőttesüvegbe tesszük és felöntjük pezsgővel. Éjszakára állni hagyjuk.
20 perc után az aszalt barackok megpuhulnak, ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a befőzőcukrot.
Sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk, 1-2 percre felfordítjuk a tetejére, majd dunsztban lassan hagyjuk kihűlni.
Allergének: