Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Paradicsomsaláta fetával

Répási Eszter
vezető dietetikus

A paradicsom színét a benne található antioxidáns hatású anyag, a likopin adja. Ez a biológiailag aktív anyag a feldolgozás során sem csökken a paradicsomban, hanem éppen ellenkezőleg, feldúsul.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő:

hozzávalók

6 db nagyobb paradicsom
200 g feta sajt
150 ml görög joghurt
18 db fekete olívabogyó
1 fej lilahagyma (nagyobb méretű)

elkészítés

1

A paradicsomot megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, majd felkockázzuk.

2

A lilahagymát megtisztítjuk, majd hosszúkás csíkokra vágjuk.

3

A feta sajt 3/4-ét a paradicsomra morszoljuk, a megmaradt 1/4-et pedig felkockázzukés elkeverjük a görög joghurtban.

4

A lilahagymát is hozzáadjuk a paradicsomhoz.

5

Az olajbogyókat félbe vágjuk, a felét a salátába keverjük, a másik felét pedig a tetejére szórjuk majd.

6

A fetás joghurtot a paradicsomra öntjük és jól elkeverjük.

7

Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes