Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Paradicsomos-kolbászos tagliatelle

Rákóczi Feri
műsorvezető, étterem tulajdonos

Egy Lago Maggiore melletti kis faluból hoztam ezt a receptet, ott fűszeres helyi kolbásszal csinálták, amiben nem volt paprika, így a mi sütnivaló kolbászunk ki is esett a receptből. Ezt egy grillkolbásszal helyettesítettem, de az igazi csoda, a friss házi tészta a receptben! Semmiképp ne hagyjátok ki, egészen más íz és állag kerül a tányérra, mint amikor száraztésztát használunk. A friss bazsalikom és a grana padano pedig tovább gazdagítja az ízeket!

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 30 perc

hozzávalók

400 g liszt
4 db egész tojás
1 db tojássárgája
1 csipet
3 gerezd fokhagyma
350 g Auchan Nívó fokhagymás grillkolbász
1 db chili
1 csokor friss bazsalikom
14 db színes koktélparadicsom
fél dl fehérbor
3 evőkanál olívaolaj
1 kevés só, bors, ha a kolbász nem elég fűszeres
10 dkg frissen reszelt grana padano

elkészítés

1

Halmozd a lisztet a gyúródeszka közepére, csinálj egy kis mélyedést a közepébe. Ide jöhetnek a tojások és a só. 

2

Gyúrd össze alaposan, ha túl száraz, akkor csak úgy adj hozzá vizet, hogy megnedvesíted a tenyeredet és úgy gyúrod tovább. Ha szépen összeállt, akkor egy nedves konyharuhával letakarva tedd egy órára a hűtőbe.

3

Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel az olajat, dobd rá a felaprított csilit és a fokhagymát.

4

Egy perc után tedd hozzá a bőréből kiszedett, elmorzsolt kolbászhúst. Pirítsd át, majd öntsd alá a bort, tedd hozzá a félbevágott paradicsomokat.

5

Nyújtsd ki a tésztát, és egy éles késsel vágd 1.5 - 2 centis darabokra. Vagy ha van, használj tésztagépet erre.

6

Közben forralj fel 5 liter vizet. Ha már forr, akkor tegyél hozzá 5 kiskanál sót. 

7

Tedd bele a tésztát, főzd al dente állagúra. 

8

A főzőléből tegyél 3 evőkanálnyit a raguhoz, majd forgasd bele a tésztát.

9

Friss bazsalikom levelekkel, és frissen reszelt grana padanoval tálald.


Allergének: