receptet találtunk
Egy Lago Maggiore melletti kis faluból hoztam ezt a receptet, ott fűszeres helyi kolbásszal csinálták, amiben nem volt paprika, így a mi sütnivaló kolbászunk ki is esett a receptből. Ezt egy grillkolbásszal helyettesítettem, de az igazi csoda, a friss házi tészta a receptben! Semmiképp ne hagyjátok ki, egészen más íz és állag kerül a tányérra, mint amikor száraztésztát használunk. A friss bazsalikom és a grana padano pedig tovább gazdagítja az ízeket!
Kép forrás: saját forrás
Halmozd a lisztet a gyúródeszka közepére, csinálj egy kis mélyedést a közepébe. Ide jöhetnek a tojások és a só.
Gyúrd össze alaposan, ha túl száraz, akkor csak úgy adj hozzá vizet, hogy megnedvesíted a tenyeredet és úgy gyúrod tovább. Ha szépen összeállt, akkor egy nedves konyharuhával letakarva tedd egy órára a hűtőbe.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon forrósítsd fel az olajat, dobd rá a felaprított csilit és a fokhagymát.
Egy perc után tedd hozzá a bőréből kiszedett, elmorzsolt kolbászhúst. Pirítsd át, majd öntsd alá a bort, tedd hozzá a félbevágott paradicsomokat.
Nyújtsd ki a tésztát, és egy éles késsel vágd 1.5 - 2 centis darabokra. Vagy ha van, használj tésztagépet erre.
Allergének: