Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Palócleves

Répási Eszter
vezető dietetikus

A zöldbab a magas élelmi rosttartalmával hozzájárul az emésztésünk megkönnyítéséhez.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 60 perc

hozzávalók

500 g sertéscomb
800 g zöldbab (friss vagy mirelit)
1 db vöröshagyma
220 ml 12 %-os tejföl
1 ek teljes kiőrlésű liszt
3 gerezd fokhagyma
izlés szerint só (zöldfűszerekkel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
izlés szerint fűszerkömény
izlés szerint kapor
izlés szerint babérlevél
izlés szerint fűszerpaprika

elkészítés

1

A hozzávaókat előkészítjük, a húst megtisztítjuk, és felkockázzuk. A hagymát, meghámozzuk, apróra vágjuk.

2

Olajon megfonnyasztjuk a hagymát és tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük, majd zsírjára pirítjuk.

3

Hozzáadjuk a húst, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával.

4

Kevés vizet aláöntünk és majdnem puhára főzzük.

5

Felöntjük adagszámnak megfelelő vízzel, és hozzáadjuk a zöldbabot, valamint ízesítjük a még kimaradt fűszerekkel.

6

Ha a bab is megpuhult, lassan a leveshez keverjük a tejfölből és lisztből elkészített habarást.

7

Főzzük még, amíg rottyan egyet.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojásmentes