Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Padlizsános penne

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ebben a jól kiegyensúlyozott ételben a tésztában találhatók összetett (lassan felszívódó) keményítő, a padlizsánban pedig rostok és ásványi sók.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 20 perc

hozzávalók

2 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
20 dkg penne tészta
2 ek olívaolaj
30 g parmezán
8 levél bazsalikom
izlés szerint Só, bors

elkészítés

1

Vágja le a padlizsánok végeit, öblítse le, majd vágja kockákra.

2

Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymát.

3

Forrósítsa fel az olajat egy serpenyőben, majd kevergetve pirítsa a padlizsánt és a fokhagymát 5 percig.

4

Adjon hozzá egy kis vizet (ne olajat!), fedje be, majd vegye alacsonyabbra a lángot, és időnként megkeverve főzze 10–15 percig, amíg a padlizsán meg nem puhul.

5

Közben főzze meg a tésztát forró sós vízben. Csepegtesse le, majd öntse a serpenyőbe.

6

Adja hozzá a maradék olajat, szórja meg parmezándarabokkal és apróra vágott bazsalikommal, és tálalja azonnal.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózt tartalmaz Tojást tartalmaz