Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Padlizsánkrém

Répási Eszter
vezető dietetikus

A padlizsán jó forrása a vízben oldódó rostoknak, melyek hozzájárulnak az étkezési után vércukor emelkedés mérskléséhez.

Kép forrás: saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc

hozzávalók

1 db padlizsán
20 ml olíva olaj
fél db fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
80 ml kefir
izlés szerint majoranna
izlés szerint só (zöldfűszerekkel pl vasfűvel helyettesíthető)
izlés szerint Bors
fél db citrom leve

elkészítés

1

A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk félbe.

2

A vágott felével lefelé fordítva tegyük egy kiolajazott tepsibe.

3

Süssük 200°C-on, amíg a húsa megpuhul.

4

A padlizsán húsát kaparjuk ki a héjából.

5

Adjuk hozzá az olíva olajat, a kefirt, a vöröshagymát és a fokhagymát és keverjük krémesre.

6

Ízesítsük sóval, borssal, majorannával és citromlével.

7

Evés előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy összeérjenek az ízek.


Allergének: Gluténmentes Laktózt tartalmaz Tojásmentes