Áruházak Facebook Instagram Youtube Üzenet

receptet találtunk

Pácolt lazacos tészta

Répási Eszter
vezető dietetikus

Ezen a hétvégén kényeztesse magát ezzel a finom tésztarecepttel. Teljes körű étel, mely a tészta, a zöldség, a jó zsírokban (omega-3) gazdag lazac és a kevés olívaolaj jóvoltából energiát ad.

Kép forrás: Saját forrás


Tálalás: 4 főre
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 10 perc

hozzávalók

30 dkg lazacfilé
1 gerezd fokhagyma
1 db 2 cm-es (20 g) friss gyömbér
3 ek szójaszósz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál grillezett szezámolaj
28 dkg tagliatelle tészta
1 db felaprított vöröshagyma
2 db répa
2 db cukkini
2 ek olívaolaj
izlés szerint Őrölt bors

elkészítés

1

Hámozza meg a lazacfilét, és távolítsa el a szálkákat. Vágja kockára.

2

Készítse el a páclét úgy, hogy egy tálban összekeveri a meghámozott, felvágott fokhagymát, a meghámozott, felvágott gyömbért, a szójaszószt, az olajat és a frissen őrölt borsot (nem szükséges megsózni, a szójaszószban van elég).

3

Tegye bele a lazackockákat, és fedje be papírfóliával, majd hagyja állni két órán át.

4

Mossa és hámozza meg a répát és a cukkinit, majd hosszában vágja hosszú csíkokra hámozóval.

5

Főzze meg a tésztát a rajta feltüntetett idő alatt.

6

Forrósítson fel két evőkanál olívaolajat egy wokban.

7

Adja hozzá a felaprított hagymát és a zöldséges tagliatellét, sózza meg, majd öt percig főzze alacsony lángon.

8

Tegye bele a lazackockákat és a páclét, majd a főtt tésztát, keverje össze, és tálalja melegen.


Allergének: Glutént tartalmaz Laktózmentes Tojást tartalmaz